вторник, 8 март 2011 г.

Зюмбюл в целофан

8 март – един от най-оспорваните празници през последните 20 години. И все пак на всеки осми ден от месец март, мъжете се втурват да купуват цветя и да ги подаряват на колежките... А за благоверната вкъщи може и цял букет да докопат.
Не...не ме разбирайте погрешно! Не съм против празника на жената – напротив! Но даваме ли си сметка какво празнуваме?
За пример – скъпите ми колеги от мъжки пол, обявиха, че е редно да ги черпим – можело да ги заведем на китайски ресторант!!! Фарс!!!
Не, мили мои силно-полови индивиди – 8 март не е повод за песни, танци и гуляи на народите. Не е повод все народ да наопакова зюмбюлите в целофан (който естетически е изостанал в миналото столетие, хилядолетие и културно-демографската епоха на социализма  - целофана имам предвид). Повод е за повечето малчугани да се позабавляват и да сътворят малка картичка за мама – леко грозновата, но от сърце и да й напишат „Мамо, обичам те!”. Повод е за мъжете по света да осъзнаят, че в този мъжки свят (както се пее в една песен), така наречения „нежен” пол се бори против своята нежност, за да оцелее.
8 март е ден на равните права. Ако някой не желае да подарява цветя, нека не го прави. Ако този същия не желае да се обади на познатите си обични жени, нека замълчи.
Но аз ще поздравя всяка мила дама с думите „Честит празник!” и ще се възпротивя на порочната идея с черпнята! А какво ще направите вие – това е въпрос на свободна воля!



Няма коментари:

Публикуване на коментар